Білорусь перекинула техніку та військових до кордону з Литвою

Білорусь перекинула техніку та військових до кордону з Литвою

Укрінформ
У ніч проти 14 березня Білорусь перекинула ешелон із технікою та військовими у складі 46 вагонів до Ошмянського району, що межує з Литвою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" у Телеграмі.

"Підрозділи 19-ї механізованої бригади (1-й окремий механізований батальйон та 4-й окремий танковий батальйон, були перекинуті до Ошмянського району (межує з Литвою)", - йдеться у повідомленні.

За інформацією сайту belzhd_live, ешелон з технікою військових прибув на станцію Ошмяни сьогодні вночі.

Зокрема, кількість техніки, що прибула, відповідає неповному механізованому батальйону, посиленому танковою ротою. Як зазначається, йдеться про 46 вагонів, а саме:

  • 4 пасажирські вагони (з особовим складом ЗС РБ);
  • 3 криті вагона (зі спорядженням та боєприпасами);
  • 39 вагонів-платформ: 12 платформ з БМП-2 (всього 24 од. техніки), 9 платформ з танками Т-72Б (9 од.), 3 платформи з інженерною військовою технікою, 15 платформ з автомобільною технікою (всього 30 од.).

Як повідомлялося раніше, 15 січня в Міноборони Білорусі повідомили, що білоруські військові проходитимуть навчання на території Росії. Під час занять планується зробити акцент на досвіді, отриманому збройними силами РФ під час проведення війни в Україні. В офіційному повідомленні не вказано, до яких родів військ чи частин Збройних сил Білорусі належать військові, направлені на навчання.

Читайте також: У Польщі зафіксували цьогорічний рекорд із намагання нелегалів потрапити з білоруської території

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко підтримав агресію РФ проти України і дозволив використовувати військову інфраструктуру й повітряний простір Білорусі для вторгнення російської армії й обстрілів мирних українських міст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-