Оператор «Північних потоків» подав позов проти страховиків на €400 мільйонів - FT

Оператор «Північних потоків» подав позов проти страховиків на €400 мільйонів - FT

Укрінформ
Компанія Nord Stream AG, яка є оператором газопроводів «Північний потік», подала позов проти страхових компаній на суму близько 400 млн євро через те, що вони відмовились відшкодовувати збитки від вибухів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Financial Times.

Згідно із судовими документами, швейцарська компанія подала позов минулого місяця. Nord Stream стверджує, що страховики не виплатили відшкодування збитків, завданих підводними вибухами, які пошкодили та деформували газопроводи «Північний потік-1» та «Північний потік-2» на дні Балтійського моря.

Уточнюється, що Lloyd`s of London та Arch Insurance вказані у документах як представники відповідачів від імені кількох страховиків у полісах.

Відповідно до документів, попередня та загальна оцінка витрат Nord Stream на вилучення з води трубопроводів, їх стабілізацію, ремонт та заміну втраченого газу становить 1,2–1,35 млрд євро.

Читайте також: Данія услід за Швецією припинила розслідування вибухів на газопроводах «Північний потік»

Цей позов є одним з найбільших з-поміж тих, які були подані до Високого суду Англії та Уельсу за останній рік, свідчить інформація групи з аналізу судових даних Solomonic.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці вересня 2022 року внаслідок вибухів на трубопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2» біля острова Борнгольм у Балтійському морі стався витік на чотирьох ділянках газогонів у виключних економічних зонах Данії та Швеції. У багатьох країнах схильні вважати, що підрив «Північних потоків» ініційований РФ. У Росії свою причетність заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-