Данія услід за Швецією припинила розслідування вибухів на газопроводах «Північний потік»

Данія услід за Швецією припинила розслідування вибухів на газопроводах «Північний потік»

Укрінформ
У понеділок Данія заявила, що припинила розслідування вибухів, які сталися у 2022 році на трубопроводах "Північний потік", що транспортують російський газ до Німеччини.

Як передає Укрінформ з посиланням на Reuters, таким чином Данія стала другою країною, яка зробила це після того, як сусідня Швеція закрила власне розслідування.

"Розслідування привело правоохоронців до висновку, що мала місце навмисна диверсія на газопроводах. Однак оцінка полягає в тому, що немає достатніх підстав для порушення кримінальної справи в Данії", – йдеться в заяві поліції Копенгагена.

Данська поліція заявила, що співпрацювала з відповідними іноземними партнерами і що проведене розслідування було "складним і всебічним".

Представник поліції відмовився коментувати, чому не було достатніх підстав для продовження розслідування і з якими органами влади вони поділилися своїми висновками. Данська поліція раніше заявила, що трубопроводи постраждали від потужних вибухів, а шведські слідчі підтвердили, що сліди вибухівки, знайдені на місці, переконливо свідчать про те, що сталася диверсія.

Читайте також: Джеймс Бонд з України. Як Росія інформаційно маніпулює підривами «Північних потоків»

Як повідомляв Укрінформ, цього місяця прокуратура Швеції також припинила розслідування вибухів на двох нитках газопроводу "Північний потік", не дійшовши чітких висновків щодо причетних до цих інцидентів осіб.

Наприкінці вересня 2022 року внаслідок вибухів на трубопроводах Nord Stream та Nord Stream-2 біля острова Борнгольм у Балтійському морі стався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виключних економічних зонах Данії та Швеції. Розслідування диверсії розпочали компетентні органи Швеції, Німеччини та Данії.

У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований РФ. У Росії свою причетність заперечують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-