Вірменія планує до 1 серпня «видворити» російських прикордонників з аеропорту Єревана

Вірменія планує до 1 серпня «видворити» російських прикордонників з аеропорту Єревана

Укрінформ
Вірменські прикордонники розпочнуть службу у єреванському аеропорту "Звартноц" без участі росіян з 1 серпня.

Це заявив прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян на брифінгу для ЗМІ, передає Укрінформ з посиланням на News.am.

Пашинян зазначив, що вірменські прикордонники направили відповідний лист прикордонним військам РФ у Вірменії, підкресливши, що вони набули достатнього досвіду, навичок і можливостей, щоб здійснювати прикордонний контроль у "Звартноці" без допомоги російської сторони.

"Ми щойно повідомили, що прийняли таке рішення. І якщо я не помиляюся, крайній термін - 1 серпня 2024 року", - зазначив Пашинян і додав, що це робоче питання, а не політичне чи геополітичне.

Читайте також: Пашинян назвав умову для виходу Вірменії з ОДКБ

Зазначається, що Росія надавала "підтримку і послуги в сфері прикордонного контролю з моменту здобуття Вірменією незалежності (в 1991 році – ред.) ".

Видання повідомляє, що прессекретар російського президента Дмитро Пєсков підтвердив журналістам, що Росія отримала інформацію від Вірменії про припинення роботи російських прикордонників в аеропорту "Звартноц".

Як повідомляв Укрінформ, 6 березня секретар Ради безпеки Вірменії Армен Григорян заявив, що Вірменія наполягає на виведенні російських прикордонників із міжнародного аеропорту «Звартноц» у Єревані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-