Хакери атакували урядові відомства Франції

Хакери атакували урядові відомства Франції

Укрінформ
Кілька урядових установ Франції стали об'єктами комп'ютерних атак, технічні методи яких є стандартними, але інтенсивність - безпрецедентною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BFMTV із посиланням на урядову пресслужбу.

"Напередодні ввечері був активований кризовий підрозділ для розгортання контрзаходів і гарантування безперервності ІТ-послуг", - заявили в уряді.

За його даними, мішенню стали багато міністерств, особливо постраждали сервіси Міністерства праці.

"На даному етапі вплив цих атак зменшився, і доступ до урядових сайтів відновлено", - йдеться у повідомленні.

Міжвідомчий директорат з питань цифрових технологій (Dinum) та Національне агентство з безпеки інформаційних систем Франції (Anssi) "продовжують впроваджувати заходи фільтрації до завершення цих атак".

За словами джерела в органах безпеки, на даному етапі ці атаки не можна приписати росіянам, як багато попередніх, зокрема на сайт Сенату.

Раніше очільники країни наголошували, що Франція залишається мішенню номер один для російської дезінформації та кібератак, особливо напередодні європейських виборів та Олімпійських ігор у Парижі влітку цього року.

Читайте також: У Microsoft заявили, що російські хакери отримали доступ до внутрішніх систем

Як повідомляв Укрінформ, у лютому французьке урядове агентство Viginum викрило діяльність структурованої та скоординованої проросійської мережі "Portal Kombat". Вона складається щонайменше зі 193 сайтів, які поширювали проросійський контент, «легітимізували» війну Росії проти України та дестабілізували громадську думку західних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-