У Берліні не почули нових мирних ідей від Пекіна

У Берліні не почули нових мирних ідей від Пекіна

Укрінформ
Переговори китайського спецпосланника в Берліні не принесли нових ідей щодо мирного врегулювання в Україні.

Про це повідомив речник МЗС Себастьян Фішер на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

Дипломат підтвердив, що спецпосланник Китаю Лі Хуей зустрівся в суботу, 9 березня, з державним секретарем німецького зовнішньополітичного відомства Томасом Баґґером. Дипломати обмінялися думками щодо ситуації в Україні та розповіли про свої зусилля з досягнення миру. Зокрема, йшлося про «можливу мирну конференцію в Швейцарії» (Глобальний саміт миру – ред).

Фішер зауважив, що при цьому «стали очевидними відомі відмінності в позиціях Китаю та ЄС щодо агресивної війни Росії проти України».

Берлін вітає мирні намагання КНР, але нових китайських ініціатив представлено не було, зазначив речник.

Німецька сторона вкотре підкреслила, що ставлення Пекіна в цьому «центральному питанні» впливає на відносини між ФРН, Європою і Китаєм, викликає стурбованість також співпраця між Китаєм і Росією, зокрема в питанні постачання товарів подвійного призначення і обходження санкцій з боку китайських компаній.

За словами Фішера, для Німеччини своєю чергою не може бути мови, щоб відмовитися від підтримки України. Це було також доведено китайським дипломатам.

Загалом речник оцінив атмосферу переговорів як конструктивну.

Читайте також: Пекін назвав відвертими і дружніми переговори спецпосланця Лі Хуея у Києві

Як повідомлялось, Китай 2 березня вдруге направив спеціального представника уряду з питань Євразії Лі Хуея в Україну, РФ, а також штаб-квартиру Європейського Союзу, Польщу, Німеччину, Францію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-