Демократи Палати представників відхилили «компромісний» документ з допомогою України

Демократи Палати представників відхилили «компромісний» документ з допомогою України

Укрінформ
Демократична меншість у Палаті представників Конгресу США налаштована на підтримку законопроєкту з допомогою України, який надійшов із Сенату, та не погоджується з запропонованим республіканцем Браяном Фіцпатріком.

Про це заявив у п’ятницю під час пресконференції в Конгресі США лідер демократів у нижній палаті конгресмен Гакім Джеффріс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Єдиний шлях для того, щоби задовольнити потреби американського народу в національній безпеці – це щоби республіканці Палати представників внесли на голосування двопартійний масштабний законопроєкт про нацбезпеку, який надійшов із Сенату»,- наголосив лідер демократів.

Він підкреслив, що всі в нижній палаті усвідомлюють, якщо таке голосування відбудеться, то документ набере понад 300 голосів.

«Настав час для республіканців у Палаті представників підтримати інтереси нацбезпеки американського народу та порвати з пропутінськими екстремістами MAGA у їхній партії», - заявив Джеффріс.

Водночас він зауважив, що інший документ, який також передбачає підтримку України, представлений республіканцем Браяном Фіцпатріком, не містить пакетів гуманітарної допомоги для країн, що страждають від війн по всьому світу. Тому, за його словами, цей документ є «непрохідним» з точки зору демократів у Палаті представників.

Читайте також: Байден - Конгресу США: Україна здатна зупинити Путіна в Європі, якщо її забезпечити зброєю

Як повідомляв Укрінформ, в лютому Сенат США 70 голосами схвалив двопартійний законопроєкт про фінансування, що передбачає понад $60 млрд допомоги Україні, а також підтримку Ізраїлю та інших країн-союзників без урахування заходів боротьби з імміграцією.

Пізніше конгресмен-республіканець Браян Фітцпатрік представив інший двопартійний документ, який він назвав компромісним, включивши до нього питання кордону. Законопроєкт передбачає скорочене фінансування в порівнянні із сенатською версією. Зокрема, в цьому документі для України виділяється $47 млд. Крім того, законопроєкт не включає пакети гуманітарної допомоги.

Фото: Win McNamee/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-