Єврокомісія вживатиме конкретних заходів щодо агропродукції з Росії та Білорусі - Домбровскіс

Єврокомісія вживатиме конкретних заходів щодо агропродукції з Росії та Білорусі - Домбровскіс

Укрінформ
Європейська комісія має намір вжити конкретних заходів у питанні російської та білоруської агропродукції, про які незабаром повідомить.

Про це заявив виконавчий віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс на спільному з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем брифінгу в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ці коливання, які зараз відбуваються на ринку Євросоюзу, і занепокоєння, що виникають, дійсно певною мірою спричинені тим, що надходять сільськогосподарські експортні потоки від Росії та Білорусі. Ми в Єврокомісії обговорюємо це питання і будемо вживати специфічних конкретних кроків. Через певний час, дуже скоро, ми про це повідомимо», - сказав Домбровскіс у відповідь на запитання, чи бачить Єврокомісія якесь комплексне рішення щодо заборони російської та білоруської агропродукції.

Віцепрезидент Єврокомісії додав, що деякі країни-члени ЄС роблять певні кроки в цьому питання.

«Латвія була першою, а зараз до неї долучилася Польща. Отже, ми спостерігаємо за цим процесом і будемо вирішувати», - резюмував він.

Читайте також: Домбровскіс у Варшаві обговорить питання блокування кордону з Україною

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата польського парламенту закликала Єврокомісію запровадити обмеження щодо імпорту в ЄС сільськогосподарської продукції з Росії та Білорусі.

Резолюція Сейму "Про запровадження санкцій у зв'язку з імпортом російських і білоруських продовольства і сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу" ухвалена у четвер.

Раніше прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що Варшава офіційно звернеться до Європейської комісії із закликом про повну блокаду на ввезення до Євросоюзу будь-якої агропродукції з Росії та Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-