У Празі під час протестів фермери розкидали гній перед будівлею уряду

У Празі під час протестів фермери розкидали гній перед будівлею уряду

Фото, відео
Укрінформ
Чеські фермери в четвер розкидали гній перед будівлею уряду у Празі і перекрили вулиці тракторами, вимагаючи зняття обмежень, встановлених планом "Зелений курс".

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Чеські фермери в рамках своєї третьої акції протесту, які почалися ще в середині лютого, рано вранці в четвер в'їхали до Праги на сотнях тракторів, вишикувавшись на вулицях, що ведуть до урядових установ, внаслідок чого рух транспорту в кількох місцях зупинився.

Поліція заявила, що фермери скидали гній і розкидали тюки сіна перед будівлею уряду, і що одного учасника акції було арештовано.

Мітингувальники пройшли пішою ходою перед будівлею уряду, щоб висловити свій протест, вони використовували свистки і сирени, вигуквали "ганьба" і розмахували плакатами з написом "Не забирайте наші робочі місця".

Читайте також: Половина фермерів, затриманих на протесті у Варшаві, були нетверезі - поліція

Міністр сільського господарства Чехії Марек Виборний вийшов до демонстрантів і розкритикував викидання гною на вулицю, але його виступ кілька разів переривали насмішками.

Уряд заявив, що не піддаватиметься тиску в переговорах з фермерами, а прем'єр-міністр Петр Фіала заявив у четвер, що це схоже на шантаж.

Фермери натомість стверджують, що на них тисне уряд і політика ЄС.

"З нас досить", - сказав президент Аграрної палати Ян Долежал натовпу біля будівлі уряду.

Читайте також: Туск: Вимоги щодо повної блокади кордону для агропродукції з України є неприйнятними

Аграрна палата закликала до субсидій на рівні 2022 року та програм підтримки зайнятості в сільському господарстві, а також до зниження податку на нерухомість для сільськогосподарських угідь. Вона також хоче, щоб уряд допоміг подолати надлишок на ринках ЄС, спричинений дешевим імпортом.

Як повідомляв Укрінформ, вчора біля Сейму Польщі у Варшаві протестувальники кидали у поліцейських бруківкою і фаєрами, кілька осіб прорвалися через загородження і кордон поліції на територію польського парламенту.

Фото: Michal Turek, Seznam Zprávy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-