Дев'ять місяців поспіль фіксують рекорди: лютий у світі був найтеплішим в історії

Дев'ять місяців поспіль фіксують рекорди: лютий у світі був найтеплішим в історії

Укрінформ
Лютий 2024 року був найтеплішим останнім місяцем зими за всю історію спостережень.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

За даними Європейської кліматичної служби Copernicus, лютий став найтеплішим місяцем лютим, який коли-небудь реєструвався у світі. "Уже дев'ятий місяць поспіль б'ються рекорди спеки”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що середня глобальна температура склала 13,54 градуса. Це на 0,81 градуса тепліше, ніж у середньому з 1991 по 2020 рік. Попередній рекорд в місяці лютому був у 2016 році, коли температура була на 0,12 градуса нижчою, ніж цього року.

Читайте також: У Києві календарна зима ввійшла в трійку найтепліших

У Нідерландах також був найтепліший лютий за всю історію спостережень.

Дані кліматологів також показують, що температура над поверхнею моря була вищою, ніж коли-небудь раніше. Середня температура над морем минулого місяця склала 21,06 градуса. Це за винятком територій навколо Північного та Південного полюсів. Це перевершило попередній рекорд у 20,98 градусів із серпня 2023 року.

Кліматичний феномен Ель-Ніньо може зіграти певну роль у потеплінні над морем. Природне явище відбувається раз на два-сім років і викликає підвищення температури води в Тихому океані. Наслідки Ель-Ніньо відчуваються не лише в Тихому океані, а й у всьому світі.

Читайте також: В ООН зафіксували нетипово високі для зими температури у Північній півкулі

Варто зазначити, що термін Ель-Ніньйо використовують щодо ситуацій, коли аномально теплі поверхневі води охоплюють не лише прибережну ділянку біля Південної Америки, але й велику частину тропічної зони Тихого океану аж до 180 меридіану.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінками експертів ООН зима 2023-2024 років у Південно-Східній Європі була найтеплішою за всю історію спостережень, температура була вища на 2-3 градуси, ніж зазвичай.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-