У Німеччині страйкують машиністи потягів та персонал аеропортів

У Німеччині страйкують машиністи потягів та персонал аеропортів

Укрінформ
У Німеччині в четвер профспілка німецьких машиністів GDL розпочала черговий страйк пасажирського залізничного транспорту, який триватиме 35 годин.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Страйк офіційно розпочався о другій годині ночі і торкнеться більшої частини міжміських та регіональних залізничних перевезень у Німеччині. Протягом двох днів курсуватиме лише близько п'ятої частини всіх потягів. Аналогічний страйк на вантажному транспорті розпочався у середу ввечері. Страйк триватиме до 5 ранку п'ятниці, 8 березня, на вантажному транспорті та до 13 години того ж дня на пасажирському транспорті.

Як заявив раніше голова профспілки Клаус Везельскі, страйк став відповіддю на безрезультатні переговори з Deutsche Bahn (DB) на початку тижня, які мали тривати до неділі, 10 березня. За словами представників залізничної компанії, профспілка передчасно перервала їх. Головною вимогою GDL залишається скорочення робочого тижня до 35 годин зі збереженням заробітної плати.

Везельскі також попередив про подальші страйки і про те, що профспілка більше не попереджатиме про них за 48 годин, щоб DB не встиг випускати аварійний розклад. "Це означає, що залізниця більше не є надійним транспортним засобом", - заявив голова профспілки.

У четвер та п'ятницю також відбудеться попереджувальний страйк наземного персоналу Lufthansa, до якого закликала профспілка Ver.di. У ці дні буде скасовано якнайбільше авіарейсів, щоб посилити тиск на керівництво авіакомпанії. За даними Lufthansa, новий страйк торкнеться близько 200 тисяч пасажирів.

Крім того, профспілка Ver.di закликала до одноденного страйку співробітників служб безпеки аеропортів Гамбурга, Франкфурта-на-Майні та Дюссельдорфа.

Читайте також: У Німеччині - новий страйк працівників Lufthansa

Як повідомлялося, з початку року відбулися вже три страйки працівників сфери громадського обслуговування Lufthansa. В результаті страйку 1 лютого, що торкнувся 11 німецьких аеропортів, було скасовано понад тисячу авіарейсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-