Чехія відклала міжурядові консультації зі Словаччиною

Чехія відклала міжурядові консультації зі Словаччиною

Укрінформ
Чеська Республіка на знак незгоди зі зовнішньополітичним курсом сусідньої Словаччини відклала не невизначений термін міжурядові консультації.

Про це написав у соцмережі Х прем’єр-міністр ЧР Петр Фіала, передає Укрінформ.

«Співпраця зі Словаччиною є важливою, і в наших інтересах мати найкращі відносини. Однак не можна ігнорувати принципові розбіжності в ключових питаннях зовнішньополітичної тематики, наприклад зустрічі глави МЗС Словаччини з главою МЗС Російської Федерації. Тому ми не вважаємо за доцільне проводити міжурядові консультації з урядом Словацької Республіки в найближчі тижні. Ми вирішили перенести заплановану зустріч, про що вже повідомили словацьку сторону», - йдеться у дописі.

Як повідомлялось, глава МЗС Словаччини та Росії Юрай Бланар і Сергій Лавров зустрілися та потиснули один одному руку на дипломатичному форумі в турецькій Анталії минулого тижня. Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який активно пропагує мирні переговори, назвав це прикладом «збалансованої зовнішньої політики», натомість президентка республіки Зузанна Чапутова зауважила, що ця зустріч «не наблизила нас до справедливого миру в Україні, в яку РФ незаконно та невиправдано вдерлася» і найшвидшим шляхом до миру став би наказ Володимира Путіна військам вийти з України.

Читайте також: Чехія закликає якомога більше країн долучитися до її ініціативи про боєприпаси для ЗСУ

Розбіжності між Прагою і Братиславою щодо причин війни в Україні та шляхів її завершення проявилися днями під час зустрічей у рамках Вишеградської четвірки, які проходили в чеській столиці.

Фото: Deník/Zbyněk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-