Група туристів з Індії заявила, що у Росії їх затримали і відправили воювати проти України

Група туристів з Індії заявила, що у Росії їх затримали і відправили воювати проти України

Відео
Укрінформ
Семеро громадян Індії у відеозверненні заявили, що російська влада змушує їх воювати на війні в Україні на боці Росії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Відео зі зверненням семи індійців було опубліковано у соцмережі Х блогерки та журналістки індійського видання NDTV Уми Судхір. На ньому індійці розказують, що вони приїхали до Росії наприкінці грудня 2023 року як туристи.

Потім турагент нібито запропонував їм відвідати Білорусь і вони погодилися. «Ми не знали, що нам потрібна віза. Коли ми прибули до Білорусі, агент попросив у нас гроші, а потім зник», – каже один із чоловіків на відео.

Читайте також: Хилюк, Єсипенко та інші заручники РФ: комітет Ради підтримав постанову щодо полонених журналістів

Після прибуття до Білорусі громадян Індії затримала міліція. Далі туристів передали російській владі, яка змусили їх підписати документи російською мовою, не надавши перекладача.

Після цього, за даними індійського видання News 18, громадяни Індії протягом 15 днів проходили військове навчання, а потім були відправлені у "місце, де йде війна". Індійцям пояснили, що альтернативою військовій службі могло стати тюремне ув'язнення терміном 10 років. Судхір, яка опублікувала відеозвернення, пише, що її співгромадян "будь-якої миті можуть направити для участі в бойових діях".

Як повідомлялося, у лютому 2024 року влада Індії заявила, що намагається повернути додому близько 20 громадян країни, які перебували в РФ та опинилися в російській армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-