Італія схвалила участь своїх сил у військовій місії в Червоному морі

Італія схвалила участь своїх сил у військовій місії в Червоному морі

Укрінформ
Італійські законодавці схвалили участь країни у військово-морській місії ЄС із захисту вантажних суден у Червоному морі від нападів єменських бойовиків-хуситів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

"Італійські законодавці у вівторок схвалили участь країни у військово-морській місії ЄС для захисту вантажних суден в Червоному морі від нападів повстанців-хуситів у Ємені, які загрожують морському сполученню", - йдеться у повідомленні.

Завданням місії є "самооборона, тобто нейтралізація прямих атак на торговельні судна під конвоєм та відбиття будь-яких спроб захоплення суден", – заявив очільник МЗС Італії Антоніо Таяні в нижній палаті парламенту.

За його словами, це включає застосування військової сили у разі нападу.

Парламент Італії також схвалив участь країни у гуманітарній місії в Газі, а також місію міністерства юстиції для допомоги у відновленні громадянського суспільства в Україні.

Читайте також: Єменські хусити атакували швейцарське судно в Аденській затоці

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого міністри закордонних справ ЄС схвалили розгортання військово-морської місії ЄС для захисту суден від хуситів у Червоному морі.

Участь у місії під кодовою назвою Aspides беруть Франція, Італія та Німеччина. Країни-учасниці матимуть мандат на захист комерційних суден та перехоплення атак, але не братимуть участь в ударах проти хуситів на суші.

Фото: АрміяInform

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-