Нуланд залишає посаду заступниці держсекретаря США - Блінкен

Нуланд залишає посаду заступниці держсекретаря США - Блінкен

Укрінформ
Заступниця держсекретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд повідомила керівництво про те, що має намір залишити свою високу посаду в зовнішньополітичному відомстві упродовж наступних тижнів.

Про це повідомив у вівторок держсекретар США Ентоні Блінкен у своїй заяві, передає Укрінформ.

«Термін перебування Торії завершується трьома з половиною десятиліттями чудової державної служби під керівництвом шести президентів і десяти державних секретарів», – зауважив глава Держдепу.

Блінкен підкреслив, що Нуланд «втілювала зобов’язання президента Байдена повернути дипломатію в центр нашої зовнішньої політики та відродити глобальне лідерство Америки у вирішальний час для нашої нації та світу».

Нуланд розпочала свою дипломатичну кар’єру на посаді працівниці Консульства США в Гуанчжоу, Китай. Після цього працювала як у політичному, так і в економічному секторах, речницею Держдепу, керівником апарату держсекретаря, спецпосланницею, послом. На посаді заступниці держсекретаря упродовж останніх трьох років Нуланд займалася широким спектром питань – від розв’язання складних криз у Сахелі, на Гаїті та Близькому Сході до посилення альянсів і партнерств США в Європі та Індо-Тихоокеанському регіоні.

Читайте також: Нуланд переконана, що Конгрес США проголосує за допомогу Україні

«Але дипломати й студенти у сфері зовнішньої політики вивчатимуть роками лідерство Торії в питанні України. Її зусилля були незамінними у протистоянні повномасштабному вторгненню Путіна, створенні глобальної коаліції, щоби забезпечити його стратегічний провал, а також у допомозі Україні наблизити день, коли країна зможе міцно стояти на ногах», – підкреслив Блінкен.

Він також повідомив, що після відставки Нуланд та до призначення нової людини на цю посаду обов’язки заступника держсекретаря США з політичних питань виконуватиме заступник держсекретаря з питань управління Джон Басс.

Читайте також: Єрмак і Нуланд обговорили посилення стратегічного партнерства України й США

Як повідомляв Укрінформ, Вікторія Нуланд відвідала Київ з візитом 31 січня, де вона провела зустрічі з державним керівництвом України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-