Сьогодні Верховний суд США вирішить, чи має право Трамп обиратися президентом

Сьогодні Верховний суд США вирішить, чи має право Трамп обиратися президентом

Укрінформ
Сьогодні Верховний суд США ухвалить один із висновків щодо правомірності участі експрезидента США Дональда Трампа у виборах у зв’язку з 14-ю поправкою до конституції, яка забороняє учасникам заколоту обіймати державні посади.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Hills з посиланням на заяву суду, оприлюднену в неділю.

Видання відзначає незвичність цієї заяви.

Вона була оприлюднена у вихідний день, менш як за 24 години до оголошення висновку, тоді як зазвичай це робиться за кілька днів до засідання суду.

Крім того, понеділок - це день перед «супервівторком», коли відбуватимуться внутрішньопартійні праймеріз у 15 штатах, зокрема в Колорадо, де суд штату заборонив вносити прізвище Трампа до виборчих бюлетенів під час внутрішньопартійних голосувань.

Читайте також: Трамп намагається відтягнути до виборів суд у справі про незаконне зберігання документів

У лютому Верховний суд заслухав аргументи щодо апеляції Трампа на рішення про дискваліфікацію його на праймеріз у Колорадо на підставі 14-ї поправки.

Ця справа є однією з десятків, що розглядаються по всій країні з метою не допустити Трампа до виборів через його дії, пов'язані з заколотом у Капітолії 6 січня 2021 року.

Судді Верховного суду раніше продемонстрували небажання йти на такий крок, як виключення Трампа з виборчих бюлетенів.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці лютого суд Іллінойсу прийняв рішення вилучити ім’я Дональда Трампа з виборчих бюлетенів для праймеріз на підставі «заборони для заколотників», передбаченої 14-ю поправкою до конституції США.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-