Розвідувальний супутник Кореї передав перші зображення Пхеньяна

Розвідувальний супутник Кореї передав перші зображення Пхеньяна

Укрінформ
Військовий супутник-розвідник Південної Кореї, запущений у грудні, передав перші детальні зображення центру столиці КНДР Пхеньяна.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Південна Корея запустила свій перший військовий супутник-шпигун, аби самостійно отримувати супутникові зображення північнокорейської армії та важливих об’єктів на території Півночі. Космічний апарат був виведений на орбіту за допомогою американських партнерів, запуск відбувся з бази Космічних сил США у Каліфорнії 2 грудня.

Зазначається, що отримані знімки окремих регіонів Північної Кореї, включаючи Пхеньян, є тестовими для перевірки роботи електрооптичної та інфрачервоної (EO/IR) камер супутника.

За даними корейських військових, роздільна здатність отриманих супутникових фотографій така ж, як і очікувалося, й дозволяє чітко бачити всі деталі зображених об’єктів, зокрема в центральному районі Пхеньяна та судна в порту на річці Тедонган, яка впадає в Жовте море.

Поки що фотографії потребують серйозного редагування, але з наступного місяця супутник має почати надсилати зображення з іще вищою роздільною здатністю.

Співрозмовники Yonhap не назвали, які саме об’єкти зафіксовані на знімках. Відомо, що в центрі Пхеньяна розташована штаб-квартира Трудової партії Північної Кореї і офіс лідера КНДР Кім Чен Ина.

У Сеулі очікують, що супутник-шпигун розпочне свою повномасштабну розвідувальну місію у червні або липні, як і було заплановано, й дозволить істотно зменшити залежність Південної Кореї від американських супутникових зображень та посилити можливості Сеула з незалежного моніторингу території Півночі.

Південна Корея до 2025 року планує відправити в космос ще чотири космічні апарати для кращого спостереження за КНДР, включно з супутником із радіолокатором, який планується вивести в космос у квітні з бази ВВС США у Флориді.

Читайте також: Офіційний Сеул вперше за 30 років оновить своє бачення щодо об’єднання корейської нації

Як повідомляв Укрінформ, запущений Північною Кореєю в космос її перший супутник-шпигун Malligyong-1 майже три місяці не демонструє жодних ознак активності.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-