Офіційний Сеул вперше за 30 років оновить своє бачення щодо об’єднання корейської нації

Офіційний Сеул вперше за 30 років оновить своє бачення щодо об’єднання корейської нації

Укрінформ
Уряд президента Юн Сок Йоля планує вперше за 30 років розробити нове бачення об’єднання з Північною Кореєю, яке включатиме принцип ліберальної демократії з «відкритим суспільством» та співіснуванням широкого спектру суспільно-політичних поглядів.

Про це з посиланням на неназваного представника президентського офісу повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

Формулу об’єднання корейської нації уряд Південної Кореї вперше узгодив як напрям державної політики в серпні 1994 року під час адміністрації тодішнього президента Кім Йон Сама.

«Формула об’єднання нації, яка до цього часу була офіційним планом об’єднання для уряду Південної Кореї, виключає філософію ліберальної демократії, до якої ми зараз прагнемо», - сказав високопосадовець.

Він наголосив на важливості оновлення формули об’єднання для кращого втілення плану уряду з об’єднання на основі ліберальної демократії, яка довела свою ефективність у Південній Кореї та за якої всі північнокорейці також зможуть жити в свободі й процвітанні.

Читайте також: Південна Корея висловила Росії суворе застереження через військову співпрацю з КНДР

«Той факт, що Південь і Північ у своєму розвитку досягли різних результатів за останні 70 років після поділу, чітко показує правильний і бажаний для всіх шлях», - додав чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, міністри оборони США і Південної Кореї Ллойд Остін та Шин Вон Сік домовилися в координації з міжнародним співтовариством рішуче реагувати на передачу Північною Кореєю зброї Росії для її війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-