З початку війни в секторі Гази загинули дев’ять тисяч жінок - ООН

З початку війни в секторі Гази загинули дев’ять тисяч жінок - ООН

Укрінформ
За майже п’ять місяців війни між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС у секторі Гази загинули дев’ять тисяч жінок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у пресрелізі організації ООН-Жінки.

Зазначається, що станом на 1 березня 2024 року в секторі Гази загинули близько 9 000 жінок.

В організації припускають, що ця цифра набагато вища, оскільки, за наявними даними, під завалами зруйнованих будівель загинули набагато більше жінок.

«Кожного дня гине близько 37 матерів, у результаті чого їхні родини залишаються спустошеними, а їхні діти – беззахисними», – йдеться у пресрелізі.

За прогнозами організації, кожного дня від бойових дій у Газі, за умови збереження поточних темпів війни, будуть гинути в середньому 63 жінки.

В ООН-Жінки також звернули увагу на гуманітарну кризу, зазначивши, що все населення Гази за кілька тижнів зіткнеться із найвищою за всю історію спостережень нестачею продовольства.

84% жінок у Газі стверджують, що їхні сім’ї їдять уполовину менше або ще менше їжі, ніж до початку війни Ізраїлю та ХАМАСу. Така ж кількість жінок повідомила, що принаймні одному члену родини довелося пропустити прийом їжі протягом останнього тижня, тоді як у 95% випадках від їжі відмовляються матері, щоб нагодувати своїх дітей.

Читайте також: Нова Зеландія визнала ХАМАС терористичною організацією

Окрім цього, 9 із 10 жінок (87%) важче отримати доступ до їжі, аніж чоловікам. Деякі жінки шукають продукти харчування під завалами будівель або у сміттєвих контейнерах, зазначили в організації.

Як повідомлялося, станом на 29 лютого, за даними Міністерства охорони здоров’я Гази, яке підпорядковується ХАМАСу, понад 30 тис. палестинців загинули внаслідок бойових дій у секторі Гази з жовтня 2023 року.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-