Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах Хезболли на півдні Лівану

Ізраїль завдав нових ударів по об’єктах Хезболли на півдні Лівану

Укрінформ
У Лівані 1 березня внаслідок ударів ізраїльської армії по прикордонному з Ізраїлем регіону на півдні країни загинули четверо бойовиків ісламістської організації «Хезболла» та ще троє були поранені.

Про це з посиланням на ліванських військових повідомляє Xinhua, передає Укрінформ.

Як розповіли співрозмовники видання, бойовики Хезболли у п’ятницю атакували ізраїльських солдатів у шести місцях на лівансько-ізраїльському кордоні.

Ісламісти також заявили, що збили ізраїльський безпілотник на південному заході Лівану.

У відповідь армія оборони Ізраїлю завдала чотири авіаудари та випустила близько 40 снарядів із артилерії по об’єктах Хезболли у більш ніж десяти містах і селах на півдні Лівану, в результаті яких четверо бойовиків Хезболли загинули і ще троє отримали поранення.

Різке загострення протистояння на лівансько-ізраїльському кордоні відбувається із 8 жовтня минулого року після масованої ракетної атаки Хезболли на Ізраїль для підтримки нападу ХАМАСу. Хезболла продовжує періодично обстрілювати Ізраїль, на що ЦАХАЛ відповідає артилерією та авіацією.

Читайте також: Нова Зеландія визнала ХАМАС терористичною організацією

За даними ліванських сил безпеки, від жовтня у протистоянні між Хезболлою та Ізраїлем із ліванської сторони загинули 329 осіб, у тому числі 223 члени ісламістського угруповання та 61 цивільний житель.

Як повідомляв Укрінформ, щонайменше восьмеро людей 14 лютого отримали поранення внаслідок ракетного обстрілу з території Лівану міста Цфат, що на півночі Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-