У Росії на акціях прощання з Навальним затримали понад сто активістів

У Росії на акціях прощання з Навальним затримали понад сто активістів

Укрінформ
У Росії в день похорону російського опозиціонера Олексія Навального затримали 106 активістів у 20 містах країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний портал "ОВД-Инфо".

У Москві, де відбулося поховання, затримано щонайменше 14 активістів. Найбільше затримань було у Новосибірську – 20. В Омську – 15, в Єкатеринбурзі - 10 затриманих. Також затримання зафіксовані у Казані, Воронежі та Воронезькій області, Астрахані, Нижньому Новгороді, Мурманську, Челябінську, Санкт-Петербурзі та інших містах.

Російський правозахисний проєкт «Первый отдел» повідомляє у Телеграм-каналі, що суди у чотирьох регіонах Росії прирівняли прізвище опозиційного політика Олексія Навального до екстремістської символіки. Проєкт посилається на три постанови про адміністративне правопорушення, видані учасникам акцій пам'яті Навального у Челябінську, Краснодарі та Мурманську. Раніше також повідомлялося про протокол за згадку про Навального в Ульяновську.

Суди призначили адміністративні арешти учасникам акцій за прізвище Навального на їхніх плакатах. В ухвалах суди послалися на те, що Фонд боротьби з корупцією, визнаний російською владою екстремістською організацією, неодноразово використовував ім'я та прізвище "Олексій Навальний" як "атрибутику та символіку".

Читайте також: Австралія ввела нові санкції проти трьох росіян через смерть Навального

Як повідомлялось, у п’ятницю в церкві «Втамуй моя печалі» у спальному районі Мар'їно Олексія Навального відспівали. Після чого його поховали на Борисовському цвинтарі. На прощання із загиблим опозиціонером прийшли посол США Лінн Трейсі, посол Німеччини Олександр Граф Ламбсдорфф, посол Франції П'єр Леві та дипломатичні представники деяких інших країн Євросоюзу. Люди, які прийшли попрощатися, вишикувалися в довгу чергу до храму, потім - до цвинтаря. Прощання на кладовищі тривало до 22:30, попри те, що офіціально години роботи кладовища закінчувалися о 17:00.

Поховали російського опозиціонера під пісню Френка Сінатри My Way та мелодію з його улюбленого фільму «Термінатор-2».

Фото: Медуза

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-