Нідерланди планують купити чотири нові фрегати

Нідерланди планують купити чотири нові фрегати

Укрінформ
Уряд Нідерландів має намір схвалити проєкт із придбання чотирьох нових фрегатів, які будуть збудовані голландськими суднобудівниками.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на RTLnieuws.

“Уряд хоче придбати чотири нові фрегати, які збудує голландська суднобудівна галузь, провідну роль відіграє верф Damen”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це має стати найбільшим військово-морським проєктом у Нідерландах.

За даними RTLnieuws, загальна вартість угоди може сягати 8 млрд євро.

Кораблі можуть захистити цілий флот від ворожих загроз з моря та повітря. Нові фрегати матимуть кілька типів ракет класу “земля-повітря”.

Як пише видання, раніше йшлося про те, що вартість самих фрегатів становитиме щонайменше 2,5 млрд євро, і максимум ще 2,5 млрд євро має бути витрачено на оснащення фрегатів різними системами озброєнь.

Нині Нідерланди мають чотири фрегати протиповітряної оборони та командування, що перебувають на службі близько двадцяти років. Вони переважно використовуються для участі у військово-морських місіях НАТО. Очікується, що нові фрегати буде спущено на воду протягом 10 років.

Читайте також: Нідерланди замовили для України дев'ять САУ DITA

У середині березня Кабінет міністрів Нідерландів також має ухвалити рішення щодо будівництва чотирьох нових підводних човнів вартістю до 4 млрд євро. У тендері на їх будівництво беруть участь Damen, а також дві іноземні компанії. Деякі політики вже закликали владу Нідерландів передати й цей контракт голландській верфі.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

Фото: www.rtlnieuws.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-