Нідерланди виділяють понад €100 мільйонів на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України

Нідерланди виділяють понад €100 мільйонів на чеську ініціативу щодо боєприпасів для України

Укрінформ
Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

Як повідомляє Укрінформ, про це у соцмережі Х написав прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

"Перш за все важливо виконати те, що ми обіцяли, і подивитися, що ще ми можемо зробити. Саме тому Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на чеську ініціативу швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів", – написав він після конференції європейських лідерів, присвяченої допомозі Україні, яка відбулася у Парижі.

Рютте також зазначив, що через два роки після вторгнення українські війська хоробро тримаються, але Росія продовжує чинити тиск на передовій.

"Ми знаємо, що Путін готується до довгої війни. Ми повинні продовжувати демонструвати непохитну підтримку. Саме тому Нідерланди також укладають угоду про безпеку з Україною, щоб продовжувати надавати підтримку країні протягом наступних 10 років. Заради майбутньої безпеки України та нашої власної безпеки", – підкреслив Рютте.

Читайте також: Чехія домовилася із трьома країнами поєднати ресурси для допомоги Україні - президент Павел

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди готують і незабаром планують укласти безпекову угоду з Україною на наступні десять років. Ця угода є сигналом уряду про те, що Нідерланди хочуть підтримувати Україну протягом більш тривалого періоду часу у сферах безпеки, оборони, реконструкції та правосуддя.

У зв'язку з тим, що Європа не виконує свою обіцянку до березня відправити в Україну мільйон артилерійських снарядів, у Чехії вважають за необхідне шукати поставки за межами Євросоюзу.

Зокрема, до ініціативи Чехії приєднається Канада та виділить 30 млн канадських доларів (близько 23 млн дол. США) на закупівлю боєприпасів для України поза межами НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-