Нідерланди замовили для України дев'ять САУ DITA

Нідерланди замовили для України дев'ять САУ DITA

Укрінформ
Нідерланди замовили у Чехії дев'ять одиниць самохідних артилерійських установок DITA для відправлення в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Defence Blog.

"Нідерланди оголосили про угоду щодо закупівлі в Чехії для постачання в Україну передових самохідних артилерійських систем, відомих як DITA", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що міністерство оборони Нідерландів нещодавно замовило для України дев'ять колісних самохідних гаубиць DITA.

Самохідна гаубиця DITA являє собою передову систему вогневої підтримки, здатну вражати цілі на відстані десятків кілометрів.

САУ DITA, виготовлена компанією Excalibur Army, оснащена 155-міліметровою гарматою L45 з дальністю стрільби до 39 кілометрів, використовує стандартні боєприпаси НАТО. Башта установки вміщує 40 боєприпасів, що підвищує бойову витривалість на полі бою.

Це придбання є частиною більшого замовлення Нідерландів для України, що виконується двома виробниками у Чехії.

Читайте також: З партнерами або без Європа не дозволить Росії перемогти в Україні - фон дер Ляєн

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди готують та незабаром планують укласти безпекову угоду з Україною на наступні десять років. Ця угода є сигналом уряду про те, що Нідерланди хочуть підтримувати Україну протягом більш тривалого періоду часу у сферах безпеки, оборони, реконструкції та правосуддя.

Також Нідерланди виділяють понад 100 млн євро на ініціативу Чехії щодо швидкої доставки в Україну сотень тисяч артилерійських снарядів.

Фото: Excalibur Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-