Путін  звинуватив Захід у початку війни в Україні і лякав ядерною зброєю

Путін звинуватив Захід у початку війни в Україні і лякав ядерною зброєю

Укрінформ
Президент російської держави-агресорки Володимир Путін пригрозив "можливим інтервентам" із Заходу "конфліктом із застосуванням ядерної зброї" та "знищенням цивілізації".

Як передає Укрінформ, про це Путін заявив у четвер у своєму "посланні до Федеральних зборів".

У промові очільник Кремля висловився з приводу розпочатої ним агресивної війни проти України, цинічно сказавши, що "не ми почали цю війну, але... зробимо все, щоб її закінчити".

Також Путін заявив, що "у стані повної готовності до гарантованого застосування знаходяться стратегічні ядерні сили". Він повідомив, що Росія застосовує для ударів по Україні сучасні гіперзвукові ракети "Кинджал" та "Циркон". "У війська поставлені й перші серійні важкі балістичні ракети "Сармат", ми скоро продемонструємо їх у районах базування на бойовому чергуванні", - сказав він.

Президент держави-агресорки звинуватив Захід у тому, що він "спровокував конфлікт в Україні, на Близькому Сході та в інших регіонах світу". За його словами, країни Заходу також "вибирають цілі для завдання ударів на нашій території, вибирають найбільш ефективні, як вони думають, засоби враження, заговорили про можливість відправки в Україну натівських контингентів".

Читайте також: Cікорський: Україні бракує боєприпасів, треба діяти швидко

"Ми пам’ятаємо долю тих, хто направляв колись свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть значно більш трагічними. Вони повинні врешті-решт розуміти, що у нас теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території, і що все, що вони вигадують зараз, чим лякають увесь світ – що все це реально загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї, а отже, знищенням цивілізації", - заявив Путін.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні минулого року в РФ провели тренування стратегічних ядерних сил, до якого залучалися всі три типи носіїв ядерної зброї – наземні, морські та авіаційні.

Раніше Росія призупинила участь у Договорі про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, який було підписано зі США у 2010 році.

Читайте також: Зеленський прокоментував ініціативу Макрона щодо відправлення західних військ в Україну

Від початку російського широкомасштабного вторгнення в Україну різні прокремлівські політики та громадські діячі, а іноді й прямо представники влади заявляють про можливість застосування Росією ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-