Ішингер вважає ідею Макрона щодо задіяння західних військ в Україні «сміливою, але не помилковою»

Ішингер вважає ідею Макрона щодо задіяння західних військ в Україні «сміливою, але не помилковою»

Укрінформ
Колишній голова Мюнхенської безпекової конференції Вольфганг Ішингер вважає слушною ідею президента Франції Еммануеля Макрона, який не виключив використання сухопутних військ західних країн в Україні.

Про це він сказав телеканалу Welt, передає Укрінформ.

«У такій ситуації конфлікту, в якій ми опинилися з Росією, є принципово правильним нічого не виключати. Як тільки ви щось відкидаєте, по суті, полегшуєте своєму опоненту завдання підготуватися до того, що може статися», – зазначив Ішингер.

Він назвав заяву президента Франції «дещо сміливою, але не помилковою». Водночас зрозуміло, що НАТО не хоче бути втягнутим у війну між Росією та Україною.

Дипломат також висловив «глибокий жаль» у зв'язку з різними позиціями Німеччини та Франції, що позначилися в питаннях урегулювання «найсерйознішої стратегічної, військової та політичної кризи, в якій Європа перебуває вже багато років», і наголосив на важливості досягти спільного підходу.

На його переконання, суперечки та розбіжності між двома країнами можуть бути використані РФ у своїх інтересах: «Де будуть відкорковувати шампанське? Не у Вашингтоні і не в Італії, а в Москві».

Читайте також: Спікер Литви щодо заяв про західні війська в Україні: Такі дискусії важливі, якщо підкріплені діями

Як повідомлялось, після конференції з військової допомоги Україні Макрон у понеділок назвав використання наземних військ в Україні його країною «не виключеним». На зустрічі не було досягнуто згоди щодо цього аспекту, чимало країн, у тому числі Німеччина, висловилися проти такої перспективи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-