Стало відомо, коли та де відбудеться похорон Навального

Стало відомо, коли та де відбудеться похорон Навального

Укрінформ
Відспівування російського опозиціонера Олексія Навального відбудеться 1 березня у церкві московського спального району Мар'їно, де в політика була квартира, поховають його на Борисовському цвинтарі, розташованому неподалік.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на соцмережу Х прессекретарки опозиціонера Кіри Ярмиш.

«Відспівування Олексія відбудеться у церкві ікони Божої Матері «Втамуй мої печалі» у Мар'їно 1 березня о 14.00. Приходьте заздалегідь. Похорон пройде на Борисівському цвинтарі», - написала Ярмиш.

Директор Фонду боротьби з корупцією Іван Жданов надає додаткові подробиці поточних подій. За його словами планувалося організувати прощання з Навальним 29 лютого. Проте цього дня призначене оприлюднення послання Федеральним зборам президента РФ Володимира Путіна. «І швидко з'ясувалося, що на 29 лютого немає жодної людини, яка могла б викопати могилу», - пояснює Жданов.

Тоді довелося перенести прощання та поховання на 1 березня. Проте й тут влада робить перепони. Зокрема, були висунуті умови, щоби був «тихий сімейний похорон із прощанням на Хованському цвинтарі». «Один в один, як шантажували маму (Навального - ред.), коли не видавали тіло Олексія. Пропозицію із Хованським крематорієм приніс особисто Олексій Олексійович Венедиктов. Ну, щоб ви чітко розуміли, хто у Кремля та Собяніна на посилках», - написав Жданов.

Договір на оренду зали на Борисовському цвинтарі укладений не був. При цьому Жданов повторює слова Ярмиш про відспівування о 14:00 та поховання саме на Борисовському цвинтарі 1 березня.

Напередодні соратники Навального розповіли, що не можуть знайти у Москві залу для проведення церемонії прощання з політиком через відмову ритуальних агенцій та майданчиків надавати їм таку послугу. За словами Ярмиш, у деяких організаціях їм заявили, що приміщення зайняте, в інших відмовили у наданні послуг при згадці прізвища опозиціонера.

Тіло Олексія Навального віддали його матері Людмилі минулої суботи, 24 лютого. До того кілька днів його не видавали родичам. Людмила Навальна повідомляла, що у Слідчому комітеті їй поставили ультиматум: або вона погоджується на таємні похорони сина без публічного прощання, або Навального поховають на цвинтарі, де колонія має ділянку.

Читайте також: У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

Як повідомлялось, Олексій Навальний помер 16 лютого в колонії особливого режиму "Полярний вовк" у селищі Харп у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. Офіційно влада заявила, що політик помер від природних причин. Інші подробиці не наводяться. За кілька днів до смерті Навального в 27-й раз відправили до штрафного ізолятора. Прихильники політика вважають, що його вбили. Удова політика Юлія пообіцяла продовжити справу чоловіка.

Фото: RFI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-