У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

Укрінформ
У Москві затримано адвоката Василя Дубкова, який раніше представляв інтереси опозиціонера Олексія Навального та супроводжував матір політика Людмилу Навальну у Салехарді, де вона вимагала видати їй тіло сина.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Sota із посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, Дубкову ставиться в провину порушення громадського порядку, він знаходиться в московському ОВС «Щербинка». Що саме спричинило затримання, не уточнюється.

Василь Дубков - адвокат із Новосибірська. Він неодноразово виступав захисником із політичних справ, співпрацював з ініціативою «ОВД-Інфо», яка надає юридичну допомогу затриманим на політичних протестах.

З осені 2023 року в СІЗО за звинуваченням у сприянні екстремізму вже перебувають три адвокати, які захищали Навального: Вадим Кобзєв, Олексій Ліпцер та Ігор Сергунін. Ще два адвокати Навального - Ольга Михайлова та Олександр Федулов - залишили Росію та заочно заарештовані російськими судами.

Читайте також: Соратники Навального планують провести публічне прощання з ним до 1 березня

Як повідомлялося, 16 лютого управління ФСВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі заявило, що Олексій Навальний помер у колонії «Полярний вовк». Тіло політика віддали його матері лише через дев'ять днів. Людмила Навальна повідомила, що від неї вимагали поховати сина таємно та без публічного прощання. Виконувати ці вимоги вона відмовилася. Планується, що Навального буде поховано на одному з московських цвинтарів, але дату і місце похорону поки не оголошено. Команда Навального поки що не може знайти приміщення для прощання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-