Штати засудили посилення політичних репресій в РФ і закликали Кремль звільнити 680 політв’язнів

Штати засудили посилення політичних репресій в РФ і закликали Кремль звільнити 680 політв’язнів

Укрінформ
Сполучені Штати засудили посилення політичних репресій в Росії та закликали Кремль звільнити сотні політв’язнів, які виступили проти війни РФ в Україні, а також дій режиму всередині країни.

З такою заявою виступив у вівторок у Вашингтоні речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати рішуче засуджують ескалацію внутрішніх репресій з боку Кремля. Разом із нашими союзниками та партнерами Сполучені Штати надалі наполягають на тому, щоби російська влада негайно звільнила понад 680 політичних в’язнів, яких вона продовжує утримувати», - наголосив представник Держдепу.

У цьому контексті Міллер послався на останній вирок в Росії правозахиснику Олегу Орлову, колишньому члену правління організації «Меморіал». Крім того, представник Держдепу нагадав про смерть російських опозиціонерів Олексія Навального й Бориса Нємцова, а також ув’язнення в Росії тележурналіста і політичного діяча Володимира Кара-Мурзи, який продовжує справу Нємцова.

Читайте також: У Москві затримали адвоката Навального - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, російський правозахисник Олег Орлов, якого раніше оголосили в Росії «іноагентом», вже двічі піддався судовому переслідуванню з боку російської влади лише за один пост в соцмережі Фейсбук. У вівторок його засудили до 2,5 років ув’язнення за звинуваченням у «дискредитації армії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-