Суд у РФ заарештував рахунки дружини Акуніна на понад $65 тисяч

Суд у РФ заарештував рахунки дружини Акуніна на понад $65 тисяч

Укрінформ
Суд у Москві заарештував рахунки Еріки Чхартішвілі, дружини письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі), на шість мільйонів рублів (65,3 тис. дол.).

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

У Росії проти Акуніна порушені справи за статтями про виправдання тероризму та поширення «фейків» про російську армію. Про кримінальні справи проти дружини Акуніна не повідомлялося. За версією слідства, гроші на особистих рахунках Еріки Чхартішвілі є "спільним доходом подружжя" і "могли використовуватись для скоєння злочинів".

Після порушення кримінальних справ проти Акуніна у видавництві "Захаров", яке випускає книги письменника, провели обшуки. Видавництво АСТ та мережа магазинів "Читай-город– Буквоед" призупинили поширення його творів. Ім'я Акуніна було видалено з афіш вистав, поставлених за його п'єсами. Деякі театри також відмінили їхні покази.

Читайте також: Мін'юст РФ визнав «іноагентом» компанію «Ёлкин Картон» карикатуриста Сергія Йолкіна

Як повідомлялося, на початку лютого Басманний районний суд Москви заочно заарештував письменника Бориса Акуніна (Григорія Чхартішвілі) на два місяці. До того, у січні Міністерство юстиції РФ внесло його до реєстру "іноземних агентів".

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-