Глави МЗС країн НАТО зберуться на неформальну зустріч у Празі

Глави МЗС країн НАТО зберуться на неформальну зустріч у Празі

Укрінформ
Наприкінці травня цього року Чехія прийматиме неформальну зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО.

Про це передає Укрінформ з посиланням на повідомлення МЗС Чеської Республіки.

Зустріч відбудеться у Празі 30-31 травня з нагоди 25-ї річниці членства Чехії в НАТО та 75-ї річниці заснування Альянсу.

«Я вдячний Чехії за проведення цієї неформальної зустрічі, оскільки ми готуємося до нашого саміту у Вашингтоні в липні», — сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. Він нагадав, що цього року виповнюється 25 років з моменту вступу Чехії в НАТО і 22 роки з часу Празького саміту, де Альянс запросив ще сім країн Центральної та Східної Європи.

«Тож це відповідне місце для обговорення того, як ми можемо продовжувати зміцнювати та адаптувати НАТО у цей важливий ювілейний рік», – сказав Столтенберг.

«Неформальна зустріч міністрів є визнанням статусу Чеської Республіки як надійного та повноцінного члена Альянсу. У ситуації, коли в Європі точиться війна, а наші цінності та спосіб життя знаходяться під загрозою, Чехія робить свій внесок у зміцнення єдності та згуртованості Північноатлантичного альянсу, який забезпечує безпеку західного світу, включно з безпекою нашого громадян», – сказав міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Читайте також: У центрі уваги під час Вашингтонського саміту буде підтримка України - Салліван

Зустріч міністрів НАТО, поряд із самітом НАТО, є другою за важливістю зустріччю Альянсу з політики безпеки за межами Брюсселя. Це буде найбільший захід Альянсу в Чехії з часів саміту НАТО в Празі в 2002 році.

Захід також включатиме кілька супутніх заходів, таких як 11-та Національна конференція «Наша безпека — це не даність», виставка в центрі Праги, дискусії «Наші сліди в НАТО», які пройдуть у середніх школах чи Скаутському інституті, тощо.

Як повідомляв Укрінформ, Чехія домовляється із Німеччиною про отримання 15 сучасних танків на заміну тим, що Прага раніше передала Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-