Суд у Чечні відправив до колонії хлопця, який спалив Коран

Суд у Чечні відправив до колонії хлопця, який спалив Коран

Укрінформ
Вісаїтівський районний суд Грозного засудив до трьох років шести місяців колонії 20-річного жителя Волгограда, уродженця України Микиту Журавеля, який на камеру спалив Коран.

Про це передає правозахисний портал Медіазона, повідомляє Укрінформ.

Журавеля визнали винним за статтями про образу почуттів віруючих та хуліганство з мотиву релігійної ненависті. На засіданнях він визнавав провину за першим звинуваченням і заперечував друге.

За версію ФСБ Журавель зняв відео зі спаленням Корану за гроші за завданням анонімного користувача Телеграма. «Хотів допомогти своїй країні – Україні, а також отримати матеріальні кошти», – говорив Журавель, згідно з версією ФСБ.

Студента затримали у травні 2023 року. Розслідування справи відразу передали до Чечні, хоча формально Журавеля нічого з республікою не пов'язує. Тоді ж його етапували до СІЗО Грозного.

У серпні волгоградця під арештом відвідав Рамзан Кадиров із сином Адамом, якому на той момент було 15 років. Кадиров-молодший побив Журавеля, а голова Чечні через місяць виклав відео з побиттям у себе в Телеграм-каналі за підписом: «Побив і правильно зробив». Після цього Кадиров присвоїв сину звання героя Чечні. Також Адам Кадиров отримав державні нагороди різного рівня від керівництва інших російських регіонів.

Читайте також: В Україні судитимуть голову парламенту Чечні, який відправляв на війну «кадирівців»

Микита Журавель народився 25 січня 2004 року у місті Севастополь. Після окупації Криму Росією вступив до філії Волгоградського соціально-педагогічного університету в Севастополі, звідки потім перевівся у Волгоград.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-