У Сеулі заявили, що заводи КНДР працюють на повну потужність для постачання боєприпасів Росії

У Сеулі заявили, що заводи КНДР працюють на повну потужність для постачання боєприпасів Росії

Укрінформ
Північнокорейські заводи з виробництва боєприпасів працюють на повну потужність, щоб постачати зброю до Росії в обмін на продукти харчування та інші товари першої необхідності.

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Сін Вон-сік на зустрічі з журналістами, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

«У той час як збройові заводи Північної Кореї працюють на 30% потужності через нестачу сировини і енергії, деякі заводи працюють на повну потужність, які в основному виробляють зброю і снаряди для Росії», - сказав Сін.

За оцінками, Північна Корея відправила до Росії близько 6700 контейнерів з моменту зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента РФ Володимира Путіна у вересні, сказав Сін. Цієї кількості достатньо, щоб розмістити приблизно 3 мільйони артилерійських снарядів калібру 152 мм або 500 тисяч артилерійських снарядів калібру 122 мм.

В обмін на постачання зброї до Росії, за словами Сіна, Північна Корея, схоже, отримує продовольство та інші предмети першої необхідності, а також сировину і деталі, що використовуються у виробництві зброї.

За словами південнокорейського міністра, Москва, ймовірно, також надала Пхеньяну супутникові технології, оскільки в листопаді країна вивела на орбіту свій перший супутник-шпигун і пообіцяла запустити ще три цього року.

Читайте також: Очільники МЗС країн G7 засудили постачання зброї з КНДР та Ірану до Росії

Хоча супутник-шпигун вже перебуває на орбіті Землі, Сін висловив скептицизм щодо заяви КНДР про те, що апарат здатний фотографувати основні військові об'єкти Південної Кореї та США. «Він не показує жодних ознак функціонування і просто перебуває на орбіті без активності», - сказав він.

Якщо залежність Росії від північнокорейських боєприпасів і озброєнь зростатиме, Сін припускає, що масштаби російської військово-технічної допомоги, ймовірно, розширяться в майбутньому.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський сказав на пресконференції за підсумками форуму "Україна. Рік 2024", що КНДР відправила Росії 1,5 мільйона артилерійських снарядів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-