Шрі-Ланка скасовує візи для тисяч втікачів із Росії

Шрі-Ланка скасовує візи для тисяч втікачів із Росії

Укрінформ
Влада Шрі-Ланки має намір скасувати візи для сотень тисяч росіян та меншої кількості українців, які перебувають у цій державі після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Independent.

Працівники міграційної служби повідомили громадянам РФ та України, що їм слід залишити країну впродовж найближчих двох тижнів - починаючи з 23 лютого.

Після початку повномасштабної агресії РФ проти України, до Шрі-Ланки прибули понад 288 тис. росіян та близько 20 тис. українців. Проте невідомо, скільки з них продовжили своє перебування в країні належним чином.

У міністерстві туризму Шрі-Ланки розповіли, що відомство отримує скарги на деяких громадян РФ: вони ведуть незареєстрований бізнес у південній частині Шрі-Ланки.

Однак, офіс президента Шрі-Ланки Раніла Вікремесінге наказав розслідувати повідомлення, які надходять до міністерства туризму, очевидно, намагаючись запобігти можливій "дипломатичній напруженості".

В офісі президента заявили, що повідомлення про необхідність виїзду з країни були видані без попереднього схвалення уряду, і уряд офіційно ще не вирішив скасувати продовження віз для зазначених категорій туристів.

Точна кількість туристів, які продовжили своє перебування понад 30-денну тривалість туристичної візи, залишається незрозумілою.

Як зазначається, нещодавно в країні розгорівся скандал через російські підприємства, що ведуть політику "лише для білих" - це спричинило негативну реакцію у соціальних мережах. Серед таких підприємств є бари, ресторани, компанії, які стосуються водних видів спорту або надають послуги з оренди транспортних засобів.

Читайте також: У Чехії зменшилася кількість росіян із дозволами на проживання

Прагнучи відновити туризм та оговтатися від найгіршої економічної кризи з 2022 року, Шрі-Ланка почала надавати 30-денні візи після прибуття та пропонувати їх продовження до шести місяців.

Як повідомлялося, відразу після вторгнення РФ в Україну 24 лютого минулого року чеський уряд вирішив припинити видачу віз громадянам РФ, за винятком гуманітарних випадків. Коли президент РФ Володимир Путін у вересні минулого року оголосив про часткову мобілізацію в країні, міністр закордонних справ Ян Ліпавский заявив, що росіяни, які тікають з країни для уникнення мобілізації, не відповідають умовам для надання гуманітарної візи в Чехії.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-