Сироп від кашлю призвів до смерті 68 дітей: в Узбекистані винесли вирок 23 особам

Сироп від кашлю призвів до смерті 68 дітей: в Узбекистані винесли вирок 23 особам

Укрінформ
У понеділок суд Узбекистану після шестимісячного судового розгляду засудив до позбавлення волі 23 людини, причетних до збуту індійських сиропів від кашлю, через вживання яких в країні загинули 68 дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Раніше в Узбекистані повідомляли про 65 загиблих дітей внаслідок прийому сиропу, однак у січні цього року прокурори міського суду Ташкенту заявили, що постраждалих виявилось 68.

Підсудним, у тому числі громадянину Індії, загрожувало від 2 до 20 років позбавлення волі за збут ліків. Їх визнали винними в ухиленні від сплати податків, збуті неякісних або фальсифікованих ліків, зловживанні службовим становищем, службовій недбалості, підробці документів та хабарництві.

Сінгх Рагвендра Пратар, виконавчий директор компанії Quramax Medical, яка продавала в Узбекистані сиропи виробництва індійської компанії Marion Biotech, був засуджений до найбільшого терміну ув’язнення – 20 років. Також до тривалих термінів засудили колишніх високопосадовців, які відповідали за ліцензування імпортних ліків.

Суд постановив, що кожній із родин 68 загиблих дітей, а також чотирьох дітей, які через вживання сиропу мають інвалідність, буде виплачена компенсація у розмірі 80 тисяч доларів США. Батьки ще восьми постраждалих від сиропу дітей отримають від 16 000 до 40 000 доларів США.

Згідно із заявою Верховного суду країни, компенсація родинам постраждалих буде стягнута із засуджених.

Раніше стало відомо, що індійський виробник Marion Biotech використовував токсичний промисловий інгредієнт пропіленгліколь для виготовлення дитячих сиропів від кашлю. За даними Reuters, компанія-продавець Maya Chemtech India не мала ліцензії на продаж фармацевтичних речовин і "торгувала лише промисловими матеріалами".

Як повідомляв Укрінформ, у деяких штатах Індії заборонили продаж солодкої вати через загрозу захворювання на рак - від барвника, який додають до продукту окремі виробники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-