Агресивні амбіції РФ загрожують нацбезпеці Болгарії - прем’єр Денков

Агресивні амбіції РФ загрожують нацбезпеці Болгарії - прем’єр Денков

Укрінформ
Агресивні амбіції Росії становлять безпосередню загрозу національній безпеці Болгарії, тому болгарський уряд і більшість у парламенті працюють над забезпеченням політичної, дипломатичної, військової та матеріальної підтримки України.

Про це заявив премʼєр-міністра Болгарії Ніколай Денков на спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава болгарського уряду зазначив, що триваюча вже два роки повномасштабна агресія Росії проти України – це війна проти Європи і всього демократичного світу.

«Уже зрозуміло, що мета Путіна – не лише Україна, вона значно ширша. Російської агресивні амбіції – це безпосередня загроза національній безпеці Болгарії. Тому підтримувати Україну – це значить захищати і нас самих», - сказав Денков.

Читайте також: Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Болгарією - Зеленський

Він підкреслив, що Болгарія однозначно стоїть на боці України у цій несправедливій брутальній війні.

«Мета російської агресії – або підкорити, або знищити вільну країну в серці Європи. Героїчний український народ бореться як за свою свободу, так і за мир у Європі та захист добробуту, до якого люди звикли за роки. Тому болгарський уряд і більшість у парламенті працюють, щоб забезпечити політичну, дипломатичну, військову, матеріальну підтримку України», - зазначив прем’єр-міністр Болгарії.

Денков зазначив, що Болгарія підтримує Формулу миру Президента Зеленського задля досягнення справедливого миру на принципах ООН.

Читайте також: Прем’єр Болгарії відвідав Солом’янський район, який росіяни у січні атакували ракетами

Він також наголосив, що після завершення війни одного дня має відбутися Трибунал над агресором для відновлення справедливості.

«Я закликаю міжнародну спільноту, щоб цей день настав якомога швидше», - акцентував Денков.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого Денков розпочав візит до України разом із іншими членами болгарського уряду.

Президент України Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Болгарії Ніколай Денков домовилися активізувати розбудову логістики та інфраструктури.

Фото Кирила Чуботіна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-