Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Болгарією - Зеленський

Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Болгарією - Зеленський

Укрінформ
Україна зацікавлена у спільному виробництві озброєння з Республікою Болгарія.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав під час брифінгу з Прем‘єр-міністром Болгарії Ніколаєм Денковим у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Глава Української держави розповів, що провів перемовини з болгарським прем’єром. Зокрема, Зеленський поінформував Денкова про поточну ситуацію на фронті, основні потреби українських воїнів, пріоритети, наступні кроки і можливості держави.

«Україна цінує кожен безпековий і політичний крок для нашого захисту. Окремо, я хочу подякувати Болгарії за підтримку наших зусиль у Чорному морі щодо розширення торговельних потоків та відновлення нормального судноплавства. Це надзвичайно важливо, що нам вдається навіть у такий непростий час, попри всі складнощі, забезпечувати нормальні економічні відносини. Ми домовилися із Болгарією розбудовувати логістику та інфраструктуру в нашому регіоні. Наша спільну повага до принципу добросусідства додасть економічного зростання нашим країнам», – підкреслив він.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем’єром Болгарії - домовились про розбудову логістики та інфраструктури

Сторони також обговорили співпрацю в енергетиці, що дуже важливо в оборонному виробництві. Зеленський наголосив, що Україна зацікавлена в спільному виробництві озброєння з Болгарією.

«Україна дуже зацікавлена в спільному виробництві з Болгарією. З іншими державами також, але передусім із тими, в яких великий потенціал до оборонного сектору. На мою думку, це буде якісною кооперацією, тому що Болгарія зможе отримати і робочі місця, і гроші в свою економіку. А для України, я вважаю, ми закриємо ті дефіцитні потреби, які сьогодні маємо», – уточнив Президент України.

Він зауважив, що йдеться не лише про співпрацю у воєнний період, а й у післявоєнний.

Окрім того, Зеленський констатував, що незмінними пріоритетами України є максимально прагматична взаємодія із Болгарією в політичних питаннях, у питаннях справедливості. «Ми цінуємо підтримку Болгарії в абсолютно справедливому тиску на Росію, зокрема санкційну роботу заради конфіскації активів держави-терориста. Приділили сьогодні увагу відповідальності Росії за воєнний терор. Важливо, що Болгарія вже допомагає встановлювати правду щодо російських воєнних злочинців та готова долучитися до роботи з притягнення РФ до відповідальності за базовий злочин – злочин агресії, який породив усі інші російські злочини. Ми також цінуємо підтримку Болгарією нашого руху в європейську та євроатлантичну спільноти. Це зміцнює нашу спільну безпеку», – зазначив Президент України.

Читайте також: Прем’єр Болгарії приїхав в Україну

Зеленський додав, що обговорив із болгарським прем‘єр-міністром реалізацію Української формули миру. «Цього року ми організовуємо перший Глобальний саміт миру. Я буду вдячний за активну роль Болгарії в цьому заході і підтримку Прем‘єр-міністром наших пропозицій», – резюмував глава Української держави.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Болгарії Ніколай Денков 26 лютого прибув з візитом до України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-