В Анталії збирають міжнародний дипломатичний форум

В Анталії збирають міжнародний дипломатичний форум

Укрінформ
На початку березня в турецькій Анталії відбудеться дипломатичний форум, участь у якому візьмуть делегації з більш як 100 країн світу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Анталійський дипломатичний форум (ADF2024), головною темою якого буде «Розвиток дипломатії в період криз», має на меті забезпечити спільну основу для роздумів у пошуках мирного виходу з цього бурхливого періоду, який ми переживаємо. Триваючі війни, тероризм, нелегальна міграція, ксенофобія та антиісламізм, непередбачувані ризики, пов’язані зі штучним інтелектом, зміна клімату, стихійні лиха та пандемії, розширення соціально-економічного розриву тощо», - повідомили організатори.

Також порушуватимуться питання протидії дезінформації, поширенню фейкових новин та інші.

Участь у форумі, який пройде 1-3 березня в Анталії, візьмуть понад 20 глав держав і урядів, приблизно 90 міністрів, у тому числі понад 60 міністрів закордонних справ, а також близько 80 представників міжнародних організацій. Загалом у межах ADF2024 відбудеться більше 50 панелей та сесій.

Читайте також: Ердоган може допомогти Україні відкрити море на Миколаївщині - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, в межах Анталійського дипломатичного форуму у 2022 році відбулася тристороння зустріч міністрів закордонних справ України, Туреччини та Росії. Після цієї зустрічі Дмитро Кулеба заявив про те, що міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров не мав повноважень приймати рішення на зустрічі в Анталії, зокрема щодо гуманітарних коридорів, бо приїхав на переговори «послухати» українську сторону та керувався відомими кліше замість серйозної предметної розмови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-