Лідер більшості в Сенаті США після візиту в Україну закликав збільшити їй допомогу

Лідер більшості в Сенаті США після візиту в Україну закликав збільшити їй допомогу

Укрінформ
Лідер більшості в Сенаті США демократ Чак Шумер, який нещодавно відвідав Україну, наголосив на необхідності надати Києву більше допомоги і пообіцяв не «кидати» європейського союзника.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

За словами Шумера, цей рік є «вирішальним моментом в історії світу». Він наголосив, що програш України у битві з Росією також буде «руйнівним за своїми наслідками для США».

«Це поворотний момент, переломний момент щодо здатності Сполучених Штатів демонструвати себе – наші сили, нашу владу, наші можливості – у світі. Коли ми відправилися туди (в Україну – ред.), ми сказали українському народу: Америка вас не покине», – сказав він.

Шумер наголосив, що необхідно збільшити допомогу Україні, зокрема йдеться про артилерійські снаряди та зброю для руйнування російських мереж постачання, а також більше зенітних озброєнь.

Він зазначив, що російські війська можуть вести вогонь зі своєї артилерії набагато довше, ніж українська артилерія може вести вогонь у відповідь.

Читайте також: Україна розраховує на підтримку Конгресом законопроєкту про допомогу - Зеленський

«Росіяни можуть стояти далі, бити по українцях, а українці не можуть бити по них у відповідь», - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижня Президент Володимир Зеленський у Львові зустрівся з американськими сенаторами. Говорили про ситуацію на полі бою та подальшу підтримку України.

У зустрічі брали участь лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер, сенатори Річард Блументаль, Джек Рід, Майкл Беннет, Меггі Гасан.

Сенат США 13 лютого 70 голосами схвалив двопартійний закон про фінансування, що передбачає допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам-союзникам без урахування заходів боротьби з імміграцією. Далі документ має бути схвалений Палатою представників і підписаний президентом. Проте нижня палата Конгресу США пішла на канікули, залишивши без розгляду схвалений Сенатом пакет допомоги Україні.

Адміністрація США на всіх рівнях закликає Палату представників негайно забезпечити надання Україні допомоги, ухваливши законопроєкт із зовнішньою підтримкою, який раніше підтримав Сенат США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-