Дуда: Вільний світ не може дозволити Путіну перемогти у війні

Дуда: Вільний світ не може дозволити Путіну перемогти у війні

Відео
Укрінформ
Вільний світ не може дозволити Росії і Путіну перемогти в цій війні. Якщо так станеться, то світ стоятиме перед викликом нової війни.

На цьому у відеозверненні, розміщеному в соцмережі X, наголосив президент РП Анджей Дуда, передає Укрінформ.

Як підкреслив Дуда, якби в 2008 році під час саміту НАТО в Бухаресті до США, Польщі та інших країн Центральної Європи дослухалися і не перемогла політика "уникнення роздратування Росії", то Україна сьогодні була б членом НАТО і цієї війни не було б.

Він підкреслив, що російська агресія проти України довела важливість ролі НАТО та присутності американських військ у Польщі та Європі. За його словами, США є і повинні залишатися провідною силою безпеки в Європі та світі.

Дуда наголосив, що члени НАТО повинні взяти на себе більшу відповідальність за безпеку всього Альянсу, а також активніше зміцнювати та розбудовувати свої збройні сили. Він зауважив, що Варшава робить це вже тривалий час, виділяючи на оборону понад 4% від ВВП країни.

Читайте також: Росія свідомо обрала війну, що вже має наслідки для всього світу - глава МЗС Франції

Він нагадав, що разом з президентом Литви Гітанасом Науседою напередодні вторгнення 23 лютого відвідав Україну, аби надати Президентові України Володимирові Зеленському підтримку і переконати українців, що світ не залишає їх наодинці.

Дуда наголосив, що згодом мільйони поляків з перших днів війни відкрили свої серця і домівки для сусідів, які втікали від війни, а Польща прагнула збудувати коаліцію з підтримки України і підтримувала накладення на Росію жорстких санкцій.

За його словами, Польща передала Україні багато озброєння, зокрема понад 300 танків, САУ, бронетранспортерів і літаків, коли це було дуже потрібно Україні.

“Підтримка важлива й сьогодні. Незважаючи на втому від війни, вільний світ не може дозволити Росії та Путіну перемогти. Якби це сталося, рано чи пізно ми зіткнулися б з новою війною”,- резюмував Дуда.

24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-