Сікорський: Путін має зрозуміти, що часи імперіалізму минули

Сікорський: Путін має зрозуміти, що часи імперіалізму минули

Укрінформ
Світ повинен допомогти Україні, а винні у злочинах російської агресії мають бути покарані. Путін має зрозуміти, що часи європейського імперіалізму давно минули.

На цьому під час свого виступу на сесії Генасамблеї ООН заявив у п’ятницю глава МЗС Польщі Радослав Сікорський, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зобов’язалися підтримати жертву і маємо дотриматися цього зобов’язання. Ми повинні відновити світ, заснований на принципах суверенітету народів, непорушності кордонів і поваги до громадянських свобод. Ми повинні притягнути злочинців та їхніх поплічників до відповідальності за їхні злочини», - заявив Сікорський.

Він додав, що світ має триматися цього курсу, «доки Путін не зрозуміє, що часи європейського імперіалізму назавжди минули».

Читайте також: Бербок в ООН закликала об'єднатися проти російської війни

Сікорський підкреслив, що попри засудження дій РФ з боку всього цивілізованого світу Кремль не демонструє намірів припинити агресію, а зовсім навпаки. Він наголосив, що Росія намагається знищити суверенну державу і її культурну самобутність, а також використовує продовольство як зброю у ситуації загрози виникнення голоду у світі.

Сікорський запевнив, що світ ніколи не забуде злочинів Росії в Бучі, Маріуполі чи Краматорську.

Як повідомляв Укрінформ, Генеральна Асамблея ООН зібралася у п’ятницю на засідання з питання порядку денного «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України».

Читайте також: Росія має серйозні агресивні наміри, тому партнерам України треба діяти - прем’єрка Данії

Кулеба закликав країни світу долучитися до участі в Глобальному форумі миру, який відбудеться у Швейцарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-