Кремль обмежує доступ до інформації для боротьби з інакомисленням - британська розвідка

Кремль обмежує доступ до інформації для боротьби з інакомисленням - британська розвідка

Укрінформ
Кремлівська влада продовжує придумувати нові закони, які мають на меті обмежити доступ до альтернативної інформації та придушити критику війни в середині країни.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

У відомстві нагадують про закон від 14 лютого 2024 року, який підписав президент Росії Володимир Путін і який дозволяє конфіскацію майна за "поширення неправдивої інформації про російські збройні сили". На думку аналітиків, це значною мірою спрямовано на те, щоб змусити замовкнути внутрішніх критиків війни в Україні.

Двома днями раніше "Комітет з іноземного втручання" Державної Думи представив законопроєкт, що має на меті розширити перелік "небажаних" для Росії організацій. Це, ймовірно, спрямовано на подальше обмеження діяльності російськомовних західних ЗМІ, таких як RFE/RL, Deutsche Wellе і Російська служба Бі-Бі-Сі, вважають у відомстві.

«Ці кроки є частиною ширшої тенденції російського уряду, який намагається обмежити внутрішнє інформаційне середовище, щоб обмежити внутрішню критику та інакомислення», - йдеться у звіті.

Читайте також: Росіян готують до затяжної війни - британська розвідка

У відомстві зазначають, що хоча ця тенденція спостерігається вже багато років, вона значно прискорилася після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, російські держкомпанії витратили щонайменше 4,8 мільярда рублів ($53 млн) за кілька років, оплачуючи позитивні відгуки прокремлівських експертів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-