Росіян готують до затяжної війни - британська розвідка

Росіян готують до затяжної війни - британська розвідка

Укрінформ
Війна проти України, яку Росія сподівалась завершити швидко, затягнулась, тому кремлівська влада весь час шукає, як виправдати це в очах російського народу.

Про це в соцмережі Х повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Відомство цитує заяву речника президента Росії Дмитра Пєскова від 14 лютого 2024 року, що хоча "спеціальна військова операція починалася як операція проти України, з часом вона набула форми війни проти колективного Заходу, війни, коли країни колективного Заходу на чолі зі Сполученими Штатами безпосередньо беруть участь у цьому конфлікті".

"Це в цілому відповідає тенденції в російській офіційній риториці, яка намагається виправдати тривалість конфлікту і масштаби російських втрат, зображуючи війну як прямий конфлікт із Заходом", - пишуть аналітики.

Вони додають, що Пєсков визнав, що "спеціальна військова операція" "може тривати трохи довше, але це не може змінити хід речей".

"Це є частиною російського офіційного наративу, майже напевно спрямованого на те, щоб налаштувати населення країни на довготривалий конфлікт і пов'язане з ним зниження рівня життя, водночас забезпечуючи впевненість у кінцевій перемозі Росії", - констатують у британській розвідці.

Читайте також: Парламентська асамблея ОБСЄ розпочала роботу у Відні без росіян

Як повідомляв Укрінформ, за словами речника ДПСУ Андрія Демченка, Росія станом на зараз не має на північному кордоні достатньо сил для наступу.

Фото: rfe/rl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-