Поблизу Єрусалима стався теракт, є загиблий та поранені

Поблизу Єрусалима стався теракт, є загиблий та поранені

Фото
Укрінформ
Один ізраїльтянин убитий, ще 11 поранені внаслідок терористичної атаки, здійсненої трьома озброєними палестинцями поблизу контрольно-пропускного пункту між Єрусалимом і містом Маалє-Адумім на Західному березі річки Йордан сьогодні вранці.

Про це повідомляє The Times of Israel із посиланням на поліцію та медиків, передає Укрінформ.

За даними поліції, троє палестинців відкрили вогонь з автоматичної зброї по ізраїльтянах, які стояли в заторі на трасі 1, прямуючи до Єрусалима, за кілька сотень метрів до КПП Аз-Заайєм неподалік однойменного міста на Західному березі річки Йордан.

За словами медиків, загинув 20-річний чоловік, медичну допомогу надано 11 постраждалим.

Двоє нападників ліквідовані на місці силами безпеки. Третього стрільця знайшли і «нейтралізували» після обшуку поліцією в цьому районі.

На фотографіях, опублікованих поліцією, видно, що нападники, жителі району Віфлеєм, були озброєні автоматичними гвинтівками, саморобними пістолетами-кулеметами та гранатою.

Теракт стався на тлі війни Ізраїлю проти терористичного угруповання ХАМАС у секторі Гази.

Як повідомлялося, 7 жовтня 2023 року палестинське ісламістське угруповання ХАМАС, яке контролює сектор Гази, розпочало напад на Ізраїль. Бойовики прорвалися до країни, одночасно завдаючи масованого ракетного удару. Вторгнення супроводжувалося масовими вбивствами мирного населення. Загалом понад 240 людей були взяті бойовиками ХАМАС у заручники.

У відповідь Ізраїль розпочав масовані авіаудари та наземну операцію у секторі Гази.

Читайте також: На півдні Ізраїлю сталася стрілянина на автобусній зупинці, двоє загиблих

ХАМАС офіційно визнаний терористичною організацією владою Ізраїлю, Канади, США, Великої Британії, країнами Європейського Союзу та Японією.

У січні 2024 року Ізраїль поінформував Єгипет про плани розпочати військову операцію, щоб узяти під контроль кордон між сектором Гази та Єгиптом. Зокрема в результаті такої військової операції Ізраїль, за очікуваннями, захопить прикордонний пункт «Рафах». Лідери ЄС, Британії, Китаю та Єгипет закликали Ізраїль відмовитись від входу у Рафах, де знайшли притулок мільйони палестинців через воєнні дії в секторі Гази.

Фото: Israel Police, Chaim Goldberg/Flash90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-