На півдні Ізраїлю сталася стрілянина на автобусній зупинці, двоє загиблих

На півдні Ізраїлю сталася стрілянина на автобусній зупинці, двоє загиблих

Укрінформ
Двоє людей загинули в п'ятницю і ще четверо зазнали травм унаслідок терористичної стрілянини на автобусній зупинці поблизу містечка Гедера на півдні Ізраїлю.

Про це повідомляє Ynetnews, передає Укрінформ.

За попередніми даними, терорист мав бороду і мусульманський головний убір на голові. Помітивши велику кількість людей на автобусній зупинці, він розвернувся на перехресті, вийшов з автомобіля Mazda і відкрив вогонь по людях.

Цивільний, який проїздив повз, встиг вибігти зі свого автомобіля і застрелив терориста. Поліція проводить обшуки в цьому районі, щоб переконатися у відсутності інших терористів або їхніх спільників. У небо був піднятий поліцейський вертоліт.

Після нападу на місце події виїхали начальник поліції Ізраїлю Кобі Шабтай і міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір.

У результаті атаки загинув 23-річний чоловік, поранено 20-річного чоловіка, якого доправили в лікарню у критичному стані, де він помер. Чоловіки 16, 20 і 65 років перебувають у важкому стані, а 65-річна жінка - в стані середньої тяжкості.

Муніципалітет Кір'ят-Малахії, біля якого стався напад, заявив, що на всіх східних в'їздах до міста був введений режим підвищеної готовності.

Читайте також: У Нью-Йорку в метро сталася стрілянина: є загиблий і поранені

За даними The Jerusalem post, терорист прибув на місце події на викраденому автомобілі. Він був жителем Шуафату в східному Єрусалимі, який має ізраїльську прописку.

Після нападу Шабтай заявив журналістам, що поліція підвищила рівень бойової готовності по всій країні.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Ізраїлю і служба внутрішньої безпеки "Шин-Бет" запобігли терактам, запланованим двома підозрюваними зі Східного Єрусалима, які підтримували "Ісламську державу" (ІДІЛ).

Фото: NATI SHOHAT/FLASH90

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-