На Тайвань прибула делегація конгресменів зі США

На Тайвань прибула делегація конгресменів зі США

Укрінформ
На Тайвань із триденним візитом прибула двопартійна делегація американських конгресменів на чолі з головою спеціального комітету Палати представників конгресу США у справах Китаю республіканцем Майком Галлахером.

Про це повідомляє тайванське інформагентство CNA, передає Укрінформ.

У складі делегації - п’ять конгресменів, двоє колег-республіканців Галлахера та двоє демократів.

Очікується, що в ході візиту американські законодавці проведуть переговори з міністром закордонних справ Тайваню Джозефом Ву та зустрінуться з чинною главою острова Цай Інвень та обраним президентом Лай Чінте і його віце-президенткою Сяо Біхім, яка до обрання багато років працювала в представництві Тайваню і США.

У прес-релізі очолюваного Галлахером комітету йдеться, що конгресмен відзначив здатність Тайваню не тільки виживати, але й процвітати, попри постійний тиск і погрози з боку Пекіна.

«Ми дуже раді бути в Тайбеї, щоб продемонструвати нашу підтримку нашим друзям у Тайвані, обраному президенту Лаю та новообраному законодавчому юаню. Сполучені Штати підтримують Тайвань, а сприяючи поглибленню зв’язків між нашими лідерами та нашими економіками, ми можемо зміцнити мир і стабільність у Тайванській протоці», - цитуються слова Галлахера в прес-релізі.

Востаннє Галлахер відвідував Тайвань на початку 2023 року, а нинішній візит делегації під його керівництвом на Тайвань є частиною ширшої поїздки конгресменів до країн Індо-Тихоокеанського регіону.

Читайте також: «Може втратити більше, ніж Росія» - США розглядають можливість санкцій проти Китаю

Як повідомляв Укрінформ, Китай посилює патрулювання у водах поблизу групи островів, контрольованих Тайванем, після того, як двоє китайських рибалок потонули під час переслідування береговою охороною Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-