Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Британія першою запровадила санкції у відповідь на смерть Навального

Укрінформ
Уряд Великої Британії у середу, 21 лютого, запровадив санкції проти шістьох осіб, які працювали у колонії, де минулої п’ятниці помер опозиційний політик Олексій Навальний.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі уряду.

«Зрозуміло, що російська влада бачила в Навальному загрозу і неодноразово намагалася змусити його замовкнути. Оперативники ФСБ отруїли його «Новачком» у 2020 році, посадили за мирну політичну діяльність і відправили в арктичну колонію. Ніхто не повинен сумніватися в репресивній природі російської системи. Ось чому ми сьогодні накладаємо санкції на найвищих посадових осіб, відповідальних за його утримання в колонії, де він провів останні місяці. Винні у жорстокому поводженні з Навальним не повинні мати ілюзій – ми притягнемо їх до відповідальності», - заявив глава МЗС Девід Кемерон.

Зазначається, що у британські санкційні списки потрапили шестеро людей, серед яких керівник колонії Вадим Калінін та його заступники. Їм забороняється в’їзд у країну, а їхні активи підлягають заморожуванню.

Таким чином Велика Британія стала першою країною, яка запровадила санкції у відповідь на смерть Навального.

Читайте також: Євросоюз викликав «на килим» російського дипломата у зв’язку зі смертю Навального

Також в британському уряді закликають РФ негайно передати тіло Навального його родині та провести повне та прозоре розслідування його смерті.

Як повідомлялося, вдень 16 лютого управління ФСВП Ямало-Ненецького адміністративного округу РФ повідомило про смерть політика Олексія Навальногоу виправній колонії №3 у селищі Харп. У відомстві заявили, що політику стало зле під час прогулянки, він практично одразу знепритомнів і помер попри зусилля медиків.

Після цього тіло Навального перевезли з колонії до Салехарда. Представники Слідчого комітету Росії повідомили адвокатам та матері політика, що його тіло направили на хімічну експертизу, яка триватиме 14 днів. Тож доступу до нього протягом цього часу вони не отримають.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-