Путін подарував Кім Чен Ину лімузин, виготовлений у Росії

Путін подарував Кім Чен Ину лімузин, виготовлений у Росії

Укрінформ
Російський диктатор Володимир Путін подарував своєму північнокорейському колезі Кім Чен Ину розкішний автомобіль, виготовлений у Росії, що може бути порушенням санкцій Ради Безпеки ООН про заборону передачі до КНДР предметів розкоші.

Про отримання подарунка з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

У Пхеньяні заявили, що подарунок «якнайкраще демонструє особливі особисті стосунки між двома лідерами».

Москва передала подарунок у неділю секретарю правлячої Трудової партії Кореї Пак Чон Чону та сестрі лідера КНДР Кім Йо Чжон.

Де відбулась передача, фото автомобіля, його марку чи інші деталі KCNA не надає, проте пізніше речник президента Росії Дмитро Пєсков розповів, що це лімузин Aurus Senat російського виробництва.

Путін показав свій президентський Aurus Senat Кіму у вересні минулого року, коли лідер КНДР відвідував російський космодром «Східний», і запропонував йому посидіти у своєму розкішному авто. Вочевидь, Кіму автівка сподобалось, і Путін подарував йому таку ж.

Водночас, зауважує Yonhap, такий подарунок може порушувати резолюції Ради Безпеки ООН від 2016 року, підтримані й Росією, якими постачання, продаж і передача до Північної Кореї предметів розкоші, включаючи автомобілі, заборонені.

Міністерство об’єднання Південної Кореї вважає, що подарунок Путіна є розкішним автомобілем, що підпадає під згадані санкції РБ ООН.

«Ми засуджуємо Північну Корею за її нахабну позицію щодо публічної демонстрації порушення санкцій РБ ООН. Росія також повинна усвідомити свою відповідальність як постійного члена РБ ООН і припинити дії, що підривають міжнародні норми», - сказав офіційний представник міністерства.

Чиновник додав, що уряд співпрацюватиме з міжнародним співтовариством, аби впоратися з діями Північної Кореї та Росії, які порушують резолюції РБ ООН.

Читайте також: Очільники МЗС країн G7 засудили постачання зброї з КНДР та Ірану до Росії

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого в Росію, імовірно, прибули близько 300 робітників із Північної Кореї, що є порушенням резолюції Ради Безпеки ООН від 2017 року.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-