Експерт: американців треба переконати, що допомога Україні є внеском у завершення війни

Експерт: американців треба переконати, що допомога Україні є внеском у завершення війни

Укрінформ
Американців, особливо політиків, що вагаються, необхідно переконати, що схвалення допомоги Україні є їхньою інвестицією в завершення російсько-української війни.

Як передає Укрінформ, таку думку у колонці американської газети The New York Times висловив колумніст й політичний аналітик Росс Даудет.

«Сьогодні така обіцянка як «Тріумф не за горами!» та «Перемога чекає відразу після наступного наступу!» — викликає спогади про Афганістан і В'єтнам, а не впевненість в американській стратегічній доблесті. Натомість потрібне щось набагато витонченіше: публічний аргумент, який не надто поступається російській агресії, але й достатньо наближений до військової реальності, щоб переконати американців у тому, що вони роблять інвестиції, які насправді допоможуть покласти край цьому конфлікту», - пише він.

За словами Даудета, нині адміністрація президента США Джо Байдена має як внутрішню, так і міжнародну аудиторію.

«І, можливо, було б легше переконати тих, хто сумнівається всередині країни — особливо республіканців, що вагаються, у Палаті представників, — якби поточний пакет допомоги (Україні – ред.) не представлявся б як запорука поразки Росії, яким він не є», - додає експерт.

Читайте також: Експерт: Україна має пояснити країнам Глобального Півдня, що Росія - колоніаліст

На його думку, найкращою причиною продовжувати надсилати допомогу Україні є такою, щоб було легше домовитися про перемир’я на умовах, сприятливих для сталого існування України.

Як повідомляв Укрінформ, американський сенатор-республіканець Піт Рікеттс вважає, що Конгрес США врешті-решт підтримає законопроєкт, який передбачає допомогу Україні, але щоб пройти всі передбачені для ухвалення рішення процедури, потрібен час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-