Президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн балотуватиметься на другий термін

Президентка Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн балотуватиметься на другий термін

Укрінформ
Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн офіційно оголосила, що балотуватиметься на другий термін.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ. 

«Я балотувалася в 2019 році, тому що я твердо вірю в Європу. Європа - мій дім. І коли тоді постало питання, чи можу я уявити себе на посаді президента Європейської комісії, я відразу ж інтуїтивно відповіла "так". Сьогодні, через п'ять років, я приймаю дуже свідоме і виважене рішення: я хочу балотуватися на другий термін», - сказала фон дер Ляєн у Берліні на партійній зустрічі Християнсько-демократичного союзу (ХДС), виконавчий комітет якої одностайно підтримав її кандидатуру на наступний термін.

Після цього фон дер Ляєн має здобути підтримку двох інших політсил зі складу Європейської народної партії (ЄНП), до якої входить і ХДС. Далі відбудеться голосування на з'їзді ЄНП, запланованому на березень у Бухаресті.

Читайте також: Нове покоління європейських лідерів залишиться з Україною на її шляху до ЄС - Боррель

Вибір президента Єврокомісії пов'язаний із результатами виборів до Європарламенту, запланованих на 6-9 червня.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня очільник Євроради Шарль Мішель відмовився від свого плану достроково піти з посади, щоб балотуватися на цьогорічних виборах до Європарламенту.

Видання Welt am Sonntag інформувало, що канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти кандидатури Урсули фон дер Ляєн на посаду генерального секретаря НАТО.

Фото: Olivier Hoslet/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-